У Раді Європи занепокоєні відставкою заступника генпрокурора Касько

Середа, 17 лютого 2016, 18:32

Спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи в Україні висловив жаль з приводу недавньої відставки заступника генпрокурора Віталія Касько.

Про це йдеться у заяві на сайті Ради Європи.

"Пан Касько зіграв вирішальну роль в успіху співпраці української прокуратури з Радою Європи та продемонстрував високий професіоналізм і справжню прихильність до реформ. Його відставка і найголовніше її декларовані причини є причиною для занепокоєння, особливо в час, коли прокуратура потребує реформ, перспективних і заслуговуючих довіри фахівців", – йдеться у заяві.

Рада Європи надає довгострокову підтримку реформи прокуратури і має намір продовжувати співпрацю з Україною в цьому напрямку.

"У нас є активне і плідне співробітництво з заступником генерального прокурора Давидом Сакварелідзе, відповідальним за реформи. Ми готові продовжувати підтримку заходів, спрямованих на здійснення реформ. Події останніх днів показують, наскільки важлива впевненість громадян у ході реформи прокуратур", - зазначили в РЄ.

"Не менш важливо для українського керівництва проявити політичну волю та тверду рішучість щоб забезпечити, аби всі зацікавлені сторони ефективно і повною мірою виконували свою роботу по здійсненню реформи", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 15 лютого заступник генпрокурора Віталій Касько заявив про свою відставку.

У своєму рапорті він, зокрема, відзначив, що керівництво прокуратури перетворило ГПУ на орган, де панує корупція і кругова порука, і будь-яка справа змінити цей стан відразу переслідується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.