Імена тих, хто зірвав безвізовий режим для України, вже відомі – експерт

Середа, 17 лютого 2016, 20:46

Науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва, глава правління фонду Відродження Олександр Сушко вважає, що через дії окремих політиків безвізовий режим поъздок в ЄС для громадян України з великою імовірністю може бути зірваний.

Про це експерт написав у своєму блозі на "Українській правді"

"Коли Рада ЄС ухвалить рішення і буде названа дата скасування віз, йтиметься про Грузію, а не про Україну. Про Україну взагалі цього року не йтиметься. Це стало доволі очевидним вчора, і стане остаточно очевидним завтра", - вважає він.

Олександр Сушко окремо наголосив, що можливий провал України має чітке коло відповідальних, серед яких можна назвати президента і прем'єр-міністра, які є ключовими особами, а також лідерами найбільших політичних сил в Раді.

"Але для історії треба зафіксувати і імена фактичних виконавців. Цапом-відбувайлом номер один стане народний депутат від БПП Вадим Ігорович Денисенко – саме той, з голосу якого були прийняті поправки, що докорінно спотворили логіку антикорупційного законодавства", - вважає експерт.

Як відомо, ухвалений у вівторок відразу в першому читанні та в цілому законопроект  авторства депутата від БПП робить непрацюючим електронне декларування статків, запуск якого є однією з ключових вимог ЄС та умовою для скасування віз.

ЄС в середу зробив окрему заяву про неприпустимість ухвалення такого закону.

"Серед героїв сюжету – представники широкого спектру політичних сил – Сергій Власенко, Антон Яценко, Юрій Бойко, Олена Сотник, які під час першого читання доклалися до тенденційного цькування згаданих законопроектів (необхідних для скасування віз). На чолі "руху опору", звісно ж, стоїть фігура Кожемякіна Андрія Анатолійовича ("Батьківщина"), Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності", - додав Сушко.

Експерт впевнений, що причиною для зриву ухвалення антикорупційних норм стало усвідомлення політиками того факту, що тепер їх статки підлягатимуть ретельному декларуванню і аналізу, що може потягнути за собою кримінальне покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.