Порошенко закликав депутатів ухвалити "безвізові закони" у редакції ЄС

Четвер, 18 лютого 2016, 15:26

Президент України Петро Порошенко звернувся до депутатів Верховної Ради проголосувати за безвізові закони у тій редакції, якої вимагає Європейський Союз.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Залишився буквально один-єдиний день, навіть лише вечір, для ухвалення останніх кількох законів, які відчиняють двері громадянам України для безвізових поїздок до країн Євросоюзу", - йдеться у заяві.

Президент підкреслив, що наразі насторожує, і навіть тривожить, бажання деяких депутатів і цілих комітетів "поліпшити" підготовлені до голосування документи. 

"Голосувати треба саме в тій редакції, якої вимагає Європейський Союз. Правила приєднання до престижного клубу країн з безвізовим режимом  – це їхні правила, і до них нас ніхто не силує. Але є чіткий запит суспільства прийняти ці нововведення. Більшість з них стосуються так чи інакше питань боротьби з корупцією", - відзначив президент.

За словами Порошенка, формалізацію безвізового режиму для України Єврокомісія почне буквально завтра, якщо сьогодні українські парламентарі ухвалять необхідні закони. 

"Суть так званих безвізових законів не в красивій назві, а в ефективному антикорупційному змісті. Якщо сьогодні під час голосування у сесійній залі він буде вихолощений, запровадження безвізового режиму буде відкладене", - додав він.

Як відомо, в четвер ввечері Верховна Рада розгляне у другому читанні безвізові законопроекти з питань повернення активів та управління (4056), арешту активів та спецконфіскації (4054) та закон "Про прокуратуру" (4055).

Раніше Глава комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко наголосила, що їх необхідно ухвалити до 19 лютого, оскільки саме в цей день Європейська комісія має подати до Ради ЄС законодавчу пропозицію про скасування віз.

Міністр юстиції Павло Петренко підтвердив, що йдеться про потребу встигнути до 19 лютого, оскільки саме тоді буде сформоване подання від Єврокомісії до Ради ЄС щодо запровадження безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.