У березні Гаазький трибунал оприлюднить вердикт Радовану Караджичу

Четвер, 18 лютого 2016, 20:45

Міжнародний кримінальний трибунал по колишній Югославії 24 березня 2016 року оприлюднить вердикт Радовану Караджичу, колишньому лідеру боснійських сербів, якого звинувачують у злочинах проти людяності.

Про це повідомляє AFP.

Таким чином вирок колишньому лідеру боснійських сербів Радовану Караджичу, буде винесено після того, які він провів сім років за ґратами.

Караджич може стати другим після Слободана Мілошевича чиновником вищого рангу, якого судитимуть за злочини проти людяності, вчинені під час балканських воєн.

Караджич ухилявся від переслідування 13 років після того, як йому були висунуті звинувачення в геноциді, військових злочинах і злочинах проти людяності в жорстоких руйнівних війнах після розпаду Югославії в 1991 році.

"Відтак, 24 березня, Міжнародний кримінальний трибунал по колишній Югославії (МТКЮ) винесе вирок після судового процесу, який розпочався у жовтні 2009 року", – цитує видання головуючого суддю Гон Квона.

70-літній Караджич звинувачується у геноциді за різанину мусульман у Сребрениці. Він наполягає на тому, що він буде виправданий судом, кажучи, що він був "другом мусульман".

Його також звинувачують у артилерійських обстрілах, вчинених під час 44-місячної облоги боснійської столиці Сараєво, яка закінчилася в листопаді 1995 року і призвела до загибелі 10 000 чоловік.

Раніше повідомлялося, що у Гаазі помер сербський генерал, засуджений за геноцид мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.