Голландський депутат: шанси на референдумі щодо асоціації зараз - 50 на 50

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:56

Кількість громадян Нідерландів, які планують сказати "так" на референдумі щодо асоціації України з Євросоюзом в останні тижні постійно зростає.

Про це в інтерв’ю Укрінформ заявив Кейс Верхувен, депутат голландської партії D-66 - ініціатора кампанії за асоціацію Україна-ЄС.

"Я думаю, зараз шанси 50 на 50…Тобто, це як підкинута у повітря монета. Два місяці тому всі казали, що результат буде точно "ні" і що кампанія на підтримку угоди не має жодних шансів. Але зараз ситуація змінюється", - сказав Верхувен.

За його словами, частка людей, які планують проголосувати "так" на референдумі, протягом останніх тижнів зросла, хоча з самого початку люди були налаштовані негативно.

"Коли було оголошено про цю ініціативу щодо референдуму, настрій по відношенню до Європейського Союзу був надзвичайно негативний. Не стільки щодо України, як саме щодо ЄС. Було загальне враження, що ЄС робить все більше сам і не слухає людей", - сказав він.

За словами депутата, коли почалася інформаційна кампанії на захист угоди, голландці зрозуміли про те, що це нормально - мати такий договір.

"Поступово ця думка починає домінувати. Тобто, настрій змінюється у більш позитивний бік. Хоча досі за угоду виступає близько 40%, а проти - близько 60% людей. Але частка людей, які планують проголосувати "так" на референдумі, протягом останніх тижнів зросла", - сказав він.

В той же час Верхувен підкреслив, що багато людей все ще не визначилися зі своїм рішенням і їх можна переконати, якщо надати їм якісну інформацію про Україну.

Як відомо, референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС відбудеться 6 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.