В Ісландії зростає кількість противників вступу до ЄС

Вівторок, 2 лютого 2016, 17:14

За даними останнього соціологічного опитування близько 60% ісландців виступають проти вступу в Європейський Союз.

Як повідомляє видання The Reykjavík Grapevine, на сьогоднішній день 59,1% ісландців виступають проти вступу в ЄС, в той час як 40,9% підтримують вступ країни в Євросоюз.

За даними ісландських соціологів, 15,9% опитаних заявили, що однозначно будуть голосувати на користь приєднання, якщо це питання було б поставлено на голосування сьогодні. В той же час як 25% сказали, що вони, скоріш за все проголосують "за".

Понад те, 36,7% респондентів заявили, що обов'язково будуть голосувати проти вступу в ЄС, а 22,4% сказали, що вони ймовірно, проголосували б проти.

Ці результати демонструють зростання кількості противників вступу до ЄС з часу попереднього опитування, проведеного Gallup у серпні минулого року. Тоді трохи більше половини респондентів (50,1%) заявили, що вони виступають проти приєднання Ісландії до ЄС, 34,2% підтримали її, і 15,6% респондентів не змогли визначитися з відповіддю.

Соціологи відзначають, що кількість супротивників ступу Ісландії до ЄС переважає серед прихильників прогресивної партії і партії Незалежності, 77% і 90% відповідно.

В той же час, традиційно, практично всі (92%) виборці соціал-демократичної партії віддають свої голоси на користь приєднання до Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Данія та Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.