Мер Лондона агітуватиме за вихід Британії з ЄС

Понеділок, 22 лютого 2016, 07:59

Мер Лондона Борис Джонсон буде агітувати за те, щоб Британія вийшла з ЄС.

Як пише Politico, впливовий політик вирішив підтримати кампанію за вихід Великої Британії з ЄС.

Таким чином, відзначає видання, позиція мера Лондона стане сильним ударом по кампанії премʼєр-міністра Девіда Кемерона, який, як відомо, агітує британців за те, щоб вони проголосували за членство Британії в ЄС на майбутньому референдумі, що має відбутися 23 червня.

Виступаючи перед журналістами біля свого будинку в північному Лондоні, мер Лондона заявив, що він давно стурбований з приводу демократії і суверенітету і відчуває, що ЄС стає "неконтрольованим".

"Є тільки один спосіб домогтися змін, які нам потрібні, пройти і проголосувати за вихід Британії з ЄС, тому що вся історія Євросоюзу показує, що вони (європейські політики) дійсно прислухаються до громадян лише тоді, коли ті говорять "ні", - відзначив він.

"Я підтримаю кампанію за вихід Британії з ЄС, чи хай там як це називається, тому що я хочу кращого для свого для народу", – додав Джонсон.

Відтак Джонсон і надалі буде найвпливовішим політиком у кампанії проти членства Британії в ЄС.

Сам Джонсон заперечив, що його позиція є спробою взяти лідерство у конвесрвативній партії і підкреслив, що не буде братии участі у теледебатах проти Кемерона.

На думку Джонсона, нинішній премʼєр має залишатися на посаді навіть у разі виходу Британії з ЄС.

"Останнє, що я хотів зробити, це піти проти Девіда Кемерона або проти уряду. Що зрештою не сталося б, і я сказав про це прем'єр-міністру - він повинен залишитися", - додав мер столиці Британії. 

Як повідомлялося, в ніч на 20 лютого саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Британії зі складу ЄС. Сторони домовилися про угоду, яка дає Великій Британії спеціальний статус в ЄС

Референдум щодо майбутнього членства Великої Британії у Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.