Штайнмаєр назвав ключовою наступну зустріч "нормандської четвірки" у Парижі

Понеділок, 22 лютого 2016, 20:23

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав МЗС у Парижі 3 березня стане ключовою, де будуть засвідчені певні успіхи.

Про це він заявив у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком і міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми співпрацюємо для реалізації Мінських домовленостей, і немає зараз поки причин бути задоволеними прогресом, якого ми досягли за 12 місяців. Але з іншого боку, поки ми не бачимо іншої альтернативи процесу реалізації цих домовленостей", - сказав Штайнмаєр.

"Ми зараз досягаємо прогресу на рівні міністрів, ми зустрічаємося в Парижі 3 березня. Це буде, я думаю, вирішальна ключова зустріч, де ми засвідчимо, що якихось успіхів було досягнуто в плані довіри нашому мирному процесу", - підкреслив глава МЗС Німеччини.

Яценюк, у свою чергу, зазначив, що Євросоюз завжди підтримував український народ у важкі часи, особливо Німеччина та Франція протягом останнього часу.

"Ми вважаємо, що лише зберігаючи нашу єдність, ми зможемо протистояти російській агресії", - сказав глава українського уряду.

Він також заявив, що Україна сподівається на позитивне рішення ЄС щодо безвізового режиму.

Як повідомлялося, на переговорах глав МЗС "нормандської четвірки" в Парижі українська сторона винесе на обговорення три ключові блоки питань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.