КНДР погрожує завдати удару по Південній Кореї та США

Вівторок, 23 лютого 2016, 16:50

Північна Корея погрожує завдати ударів по Південній Кореї та США у випадку, якщо під час спільних навчань останніх у березні будуть помічені "небезпечні чи підозрілі дії".

Про це йдеться в повідомленні Верховного головнокомандувача армії КНДР, розповсюдженому офіційним корейським Центральним інформаційним агентством, повідомляє Kyodo.

Як говориться в заяві, армія Північної Кореї готова до "потужних стратегічних і тактичних ударних заходів", які дадуть змогу "відбити сили супротивника до останньої людини".

Головною мішенню армії КНДР буде резиденція президента Південної Кореї Пак Кин Хє та військові бази США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і на континентальній частині Сполучених Штатів.

Як відомо, у березні США та Південна Корея планують провести спільні військові навчання, які відбуваються щороку і тривають 8 тижнів. Очікується що цьогорічні навчання будуть найбільшими в історії.

У Південній Кореї наразі розміщено 28 тис. американських солдатів, власна армія країни становить 600 тис. осіб. Північна Корея має армію чисельністю в 1,2 млн осіб.

Північна Корея вважає майбутні навчання підготовкою до війни, Сеул і Вашингтон стверджують, що проводять навчання заради захисту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські військові хочуть відправити новітню систему протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) до Південної Кореї "якомога швидше" з огляду на постійну зухвалу політику Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.