НАТО не буде затримувати човни з мігрантами в Егейському морі

Середа, 24 лютого 2016, 08:50

Кораблі військово-морської групи НАТО (SNMG2), які перебувають в Егейському морі, не будуть затримувати човни з нелегальними мігрантами і відправляти їх назад.

Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг в Брюсселі, виступаючи перед депутатами Європарламенту, передає Польське радіо.

За словами глави НАТО, кораблі збиратимуть інформацію для допомоги у врегулюванні міграційної кризи.

"Ми ухвалили рішення, що будемо допомагати у вирішенні міграційного кризи та кризи з біженцями в Егейському морі. (...) При цьому, ми не будемо проводити патрулювання. Ми будемо допомагати місцевій владі, тобто береговим службам Туреччини та Греції, а також європейській прикордонній агенції Frontex виконувати їх завдання. Не будемо виконувати її за них", – відзначив Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що альянс не має наміру виконувати роботу за берегові служби Туреччини і Греції і європейське прикордонне агентство Frontex.

"НАТО не буде затримувати і відправляти назад човни з біженцями", - сказав він.

"Постійна військово-морська група НАТО номер два (SNMG2), яку ми направили в Егейське море, вже має мандат на спостереження, вони вже стежать за ситуацією в морі, де вони розміщені, у них також є мандат на обмін цією інформацією з союзниками по НАТО, тому що це постійна військово-морська група НАТО, що передбачає обмін інформацією з союзниками", - сказав Єнс Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що кораблі НАТО почали операцію проти контрабандистів в Егейському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.