Колишні командувачі армії Британії виступили проти виходу з ЄС

Середа, 24 лютого 2016, 15:22

Велика Британія буде більш захищена від "серйозних безпекових загроз", що стоять перед світом, якщо залишається у складі Європейського Союзу.

Таку думку висловили колишні командувачі британської армії і спільному листі, повідомляє The Times.

На знак того, що безпека країни стає центральним аргументом тих, хто хоче залишити Британію в ЄС, 13 колишніх командирів збройних сил підписали лист, що вони "твердо переконані, що залишатися членом ЄС - відповідає нашим національним інтересам".

Лист підписали, зокрема, колишні начальники штабу британських збройних сил фельдмаршал лорд Брамл і фельдмаршал лорд Гатрі.

"Ми служили в багатьох куточках світу майже в кожному конфлікті з часів Другої світової війни. Ми мали честь служити своїй країні і зіграли свою роль у тому, щоб Велика Британія залишалася безпечною. І майбутній референдум нас турбує тільки в одному питанні: чи буде Британія більш безпечною без ЄС? І з огляду на ситуацію в світі сьогодні, відповідь для нас очевидна", - йдеться у листі.

Військові нагадали, що Європа сьогодні стоїть перед смертельними загрозами, які надходять з Близького Сходу від "Ісламської держави", а також "від відродження російського націоналізму і агресії".

"Британії доведеться боротися з цими викликами у складі ЄС чи ні. Але разом з Євросоюзом ми будемо сильніші", - переконані колишні командири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.