Врятована з полону шведська дівчина розповіла про перебування в ІДІЛ

Середа, 24 лютого 2016, 18:36

Шведська дівчина, яку врятували від бойовиків "Ісламської держави" в Іраку, розповіла, що життя в так званому халіфаті було "дуже важким" і що потрапила вона туди через свого хлопця.

Про це повідомляє Reuters.

У своєму першому інтерв'ю після того, як курдський спецназ знайшов її в Північному Іраку, 16-річна дівчина розповіла курдському телеканалу, що вона зустріла свого хлопця в середині 2014 року після того, як кинула школу в Швеції.

"Спочатку нам було добре але потім він почав дивитися відео з ІДІЛ і говорити про них і все таке. Потім він сказав, що хоче поїхати в ІДІЛ і я сказала: "добре, немає проблем". Я не знала, що означає ІДІЛ, нічого не знала про іслам", - сказала дівчина.

Пара вирушила зі Швеції в кінці травня 2015 року і, перетнувши всю Європу на автобусі і поїзді, дісталася до турецького кордону у провінції Газіантеп, де перетнули кордон з Сирією.

Звідти бойовики "Ісламської держави" переправили їх на автобусі з іншими чоловіками і жінками у місто Мосул в сусідньому Іраку і надали їм житло, в якому не було електрики або проточної води.

"У мене не було грошей, - це була дійсно важке життя. Коли у мене з’явився телефон, я подзвонила своїй мамі і сказала, що хочу додому", - сказала дівчина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.