Кабмін створив Нацагентство з розшуку та повернення корупційних активів

Середа, 24 лютого 2016, 18:44

Кабінет міністрів України у середу прийняв постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, здобутими корупційним шляхом, необхідного для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства юстиції України.

"Парламент прийняв низку законів, які були ініційовані Урядом, щодо посилення антикорупційного законодавства. Тому нині уряд виконав свій обов’язок і прийняв Постанову про утворення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, здобутими корупційним шляхом", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, аналогічні органи існують в усіх без винятку країнах Європейського союзу.

Вони мають можливість оперативно за запитом слідчого отримати інформацію про кошти, майно та інші закордонні активи особи, яка підозрюється у вчиненні злочину.

Петренко також поінформував, що Кабінет міністрів звернувся до парламенту з проханням якомога швидше подати своїх представників до конкурсної комісії з відбору членів агентства.

Нагадаємо, 18 лютого Верховна рада ухвалила три закони: про прокуратуру, про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами та про спецконфіскацію і арешт майна. Всі три ЄС визнав такими, що повністю відповідають європейським вимогам.

Водночас, представництво ЄС в Україні публічно обурилося з приводу закону про електронні декларації, ухваленого Радою у вівторок - в ньому виявилися норми, які суперечать вимогам ЄС та порушують зобов'язання України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: