Сирійська опозиція погодилась на двотижневе перемирʼя

Четвер, 25 лютого 2016, 08:44

Сирійська опозиція заявила про готовність підтримати двотижневе перемирʼя згідно з американсько-російським планом припинення бойових дій.

Про це повідомляє Reuters.

Представники сирійської опозиції заявляють про те, що вони згодні на "припинення військових дій" у суботу, 27 лютого.

У заяві Вищого переговорного комітету зазначається, що супротивники Асада "розглядають тимчасове двотижневе перемир'я як можливість встановити, наскільки серйозно інша сторона (йдеться про режим Башара Асада) готова до реалізації всіх пунктів угоди."

Проте, представники сирійської опозиції виступили проти того, щоб гарантом перемирʼя була Росія. На думку опонентів Асада, Росія є безпосереднім учасником конфлікту, і запропонований план ігнорує роль союзників Асада, яку відіграли Росія та Іран.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Згідно із документом, усі збройні формування, які мають бажання долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Уряд Сирії у вівторок заявив про свою готовність погодитися на припинення бойових дій, яке не розповсюджується на ІДІЛ та пов’язаний з Аль-Каїдою Фронт аль-Нусра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.