США застерігають свої банки від купівлі російських облігацій – ЗМІ

Четвер, 25 лютого 2016, 10:25

Уряд США попередив деякі найбільші банки країни не робити ставки на потенційно прибуткові, але політично ризиковані угоди щодо російських облігацій.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За даними видання, кредитні організації отримали відповідну рекомендацію від Держдепу і Казначейства США у відповідь на запит про можливість участі в розміщенні російських цінних паперів.

Правила відкрито не забороняють банкам займатися такою діяльністю, але представники держдепартаменту США дотримуються думки, що така допомога фінансовій системі Росії буде йти врозріз з американською зовнішньою політикою, зокрема, у питанні санкцій.

"Дуже важливо, щоб приватні компанії в США, ЄС і в усьому світі розуміли, що Росія залишиться ринком з високим ступенем ризику, поки її дії з дестабілізації України тривають", - заявили в Держдепі.

Росія планує випустити облігацій на суму не менше $3 млрд, які запропонує іноземним покупцям – вперше після запровадження санкцій.

За даними джерел WSJ, Росія запросила взяти участь у розміщенні облігацій банки Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, JP Morgan і Morgan Stanley.

У банках поки немає єдиної думки щодо своїх подальших кроків, хоча, наприклад, у Citigroup заявляють, що не купуватимуть російські облігації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.