Екс-глава МЗС про безвізовий: здивований терпінням європейських партнерів

Четвер, 25 лютого 2016, 16:40

Колишній глава МЗС України Володимир Огризко заявив, що Україна сама зриває безвізовий режим з ЄС і в цьому сенсі він дивується терпінню європейських партнерів.

Про це він написав у виданні "Новое время".

"Відверто кажучи, я останнім часом дивуюся терпінню наших європейських партнерів, які, здається, вже готові закрити очі на все, що у нас діється, лише б допомогти Україні отримати безвізовий режим", - написав дипломат.

На його думку, "корупційний розрахунок" українських політиків, які прагнуть отримати відстрочку для більш надійного приховання активів, може призвести до найгіршого для України варіанту – потраплянню в один пакет з Туреччиною.

"Якщо закон про декларування не буде змінено, Європі урветься терпець, і нас переведуть в категорію до Туреччини. Це серйозно погіршить і наше сприйняття з боку країн ЄС, і імідж, адже стосовно Туреччини у Євросоюзу сформувалося стабільне кліше: це переговори, які ніколи не закінчаться" - зазначив екс-міністр.

"Йдеться, звичайно, про переговори з приводу вступу в ЄС, але і стосовно інших аспектів таке ставлення також має місце. Це буде черговий удар по сприйняттю України як нормальної держави", - пояснив він.

Нагадаємо, як повідомив народний депутат Сергій Лещенко після зустрічі з високопосадовими представниками дипломатичного відомства ЄС в Брюсселі, Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз.

Зокрема, у ЄС наголошують на тому, що Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до ухвалення відповідного рішення.

Для скасування віз для українців влітку 2016 року, Україна має найближчими тижнями "поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже цього року, а також дообрати трьох членів НАЗК".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.