Генпрокурор Молдови подав у відставку

П'ятниця, 26 лютого 2016, 10:57

Генеральний прокурор Республіки Молдова Корнеліу Гурін подав у відставку.

Про це він заявив під час засідання парламенту, передає Newsmaker.

Офіційно він залишить свою посаду 1 березня. За словами Гуріна, у відставку він йде після того, як парламент схвалив у другому читанні нову редакцію Закону про прокуратуру.

Видання нагадує, що розробка проекту тривала близько трьох років, а реформа прокуратури є однією з ключових умов країн-партнерів Молдови.

Корнеліу Гурін подякував депутатам за ухвалення Закону про прокуратуру і заявив, що зараз настав час для того, щоб провести системні зміни в принципах роботи відомства. За його словами, реформа дозволяє призначити нового генпрокурора вже з квітня 2016 року.

Закон про прокуратуру, який був прийнятий парламентом у четвер, офіційно вступить в силу 1 серпня 2016 року. Він передбачає появу спеціалізованих та територіальних прокуратур, ліквідацію військової і транспортної прокуратури, а також зміна процедури призначення генерального прокурора: кандидата повинен вибирати Вища рада прокуратури, а потім пропонувати президенту на затвердження. Генпрокурора будуть призначати на сім років без права продовження мандата.

Варто додати, що відставка Гуріна з посади генпрокурора була одним з основних вимог учасників акцій протесту в центрі Кишинева

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.