Командувач НАТО: РФ становить довгострокову загрозу для США та Європи

П'ятниця, 26 лютого 2016, 17:39

Росія "вирішила бути противником і становить довгострокову загрозу для існування" Сполучених Штатів та їхніх союзників і партнерів в Європі.

Про це заявив командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав у виступі перед комітетом з питань збройних сил Палати представників США, повідомляє Голос Америки.

Командувач відзначив, що Росія хоче "переписати" встановлені правила світового порядку. "Щоб протидіяти Росії, Європейське командування разом з союзниками і партнерами проводить заходи стримування і готується в разі необхідності боротися і перемогти", – сказав він.

За словами Брідлава, Росія прагне поширити беззастережний вплив на сусідні країни, щоб створити буферну зону: "Росія розширює свій вплив ще далі в спробі знову утвердитися в ролі лідера на світовій арені".

Він також відзначив, що Росія, незважаючи на її запевнення в протилежному, мало робить для боротьби з ІДІЛ в Сирії. Замість цього вона активно підтримує режим Асада і його союзників.

"Росія і режим Асада навмисне використовують міграцію з Сирії як зброю в спробі подолати європейські структури і зломити рішучість Європи", – сказав він.

Генерал підкреслив, як важливо, щоб Конгрес продовжував підтримувати ініціативу щодо забезпечення безпеки в Європі European Reassurance Initiative, яка, за його словами, націлена на протидію російської агресії та іншим загрозам.

"Бюджетна заявка на цей рік відображає нашу тверду відданість інтересам безпеки наших союзників і партнерів і наш намір і надалі захищати їх батьківщину", – пояснив він.

За словами Брідлава, бюджет ініціативи пропонується збільшити в 4 рази, до 3,4 мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.