Угорщина збудує паркан на кордоні з Румунією - прем'єр

Понеділок, 29 лютого 2016, 10:23

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив про наміри своєї країни збудувати огороджувальні споруди на кордоні з Румунією для захисту від напливу мігрантів.

Відповідне розпорядження про початок підготовчих робіт він дав міністрам внутрішніх справ та оборони країни, повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо буде необхідно, ми захищатимемо себе на всіх ділянках - від Словенії до України", - заявив Орбан 28 лютого під час виступу в парламенті Угорщини.

Також у своєму посланні до депутатів Орбан звинуватив у міграційній кризі "бюрократів Європейського Союзу", розкритикував культуру гостинності Німеччини, яка нібито заохочує приплив мігрантів.

Орбан також вкотре розкритикував план ЄС щодо перерозподілу понад 100 тисяч біженців серед 28 країн-членів ЄС. 

Нагадаємо, раніше прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна планує референдум з приводу обов’язкових квот на мігрантів.

В ЄС заявили, що не розуміють того, яким чином плани Угорщини провести референдум щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів будуть співвідноситися з принципами формування спільної європейської політики щодо міграційної кризи.

Як відомо, план ЄС з розселення 160 тисяч біженців було прийнято восени минулого року. Як повідомлялося, наразі за цим планом розселено лише 500 біженців.

Деякі країни ЄС категорично не погодились з таким підходом. Зокрема, Угорщина, як і Словаччина, оскаржила квоти на мігрантів у Суді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.