Німці не радили звільнити Шокіна, але про реформи йшлося – Геращенко

Середа, 3 лютого 2016, 12:14

Народний депутат Ірина Геращенко (блок Петра Порошенка), яка брала участь у зустрічі президента з членами делегації Бундестагу, стверджує, що під час переговорів не звучало рекомендацій про звільнення генпрокурора Віктора Шокіна – попри заяви депутатів перед початком зустрічі.

Про це вона повідомила в дописі на своєму Facebook-аккаунті.

"Ключовою темою зустрічі президента Порошенка з делегацією Бундестагу був... ні, аж ніяк не прокурор, а Мінські угоди, їх невиконання РФ і бойовиками, ситуація з місією ОБСЄ", - запевнила вона.

Геращенко також стверджує, що депутати висловили незадоволення заголовками ЗМІ після своєї прес-конференції в посольстві Німеччини.

Як повідомляла Європейська правда, на цій прес-конференції члени делегації виступили з досить жорсткою критикою на адресу особисто генпрокурора. "З особою нинішнього генпрокурора реформа прокуратури, яка відбувається, не може вважатися надійною... Якщо успіху реформ перешкоджає якась особа то ми відчуваємо свій обов’язок поділитися порадами на зустрічах, які у нас ще будуть в Києві", - заявив зокрема депутат Бундестагу депутат Норберт Шпінрат.

Водночас, Ірина Геращенко стверджує, що на переговорах у президента особа генпрокурора не обговорювалася, але йшлося про реформу системи ГПУ.

"Звичайно, говорили і про реформи, і про боротьбу з корупцією, і про реформу прокуратури та судової системи, про проголосовані в першому читанні зміни до Конституції. Але точно не про кадрову політику. Не про персоналії, а про зміну системи і необхідність старту роботи незалежних антикорупційних структур", - зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.