ЄС стурбований рішенням Абромавичуса про відставку - Томбінський

Середа, 3 лютого 2016, 14:46

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив про стурбованість Європейського Союзу рішенням міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку.

Про це Томбінський сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНІАН.

"Ми дуже стурбовані тим, що люди, які були спрямовані на зміну системи, щоб проводити реформи і дійти в цьому процесі до точки неповернення, що вони залишають свої посади", - підкреслив Томбінський.

Томбінський нагадав про заяву про відставку міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

Втім, Томбінський визнав, що оскільки він не знає всіх деталей заяви Абромавичуса, йому зараз важко надати обгрунтований коментар.

"Наше перше звернення і прохання до всіх українських лідерів - це зберегти шлях реформ. Необхідно, щоб Україна йшла шляхом модернізації, відійшла від старих практик, олігархічного монопольного впливу на політику", - додав Томбінський.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступник голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.