Країни ЄС узгодили багатомільярдний пакет допомоги для Туреччини

Четвер, 4 лютого 2016, 10:04

Країни Європейського Союзу дійшли згоди щодо фінансування угоди з Туреччиною, якою передбачені три мільярди євро на покращення умов перебування біженців у країні.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Єврокомісія вирішила збільшити свій внесок до 1 млрд. євро, порівняно з 500 млн. євро, які спочатку були запропоновані в листопаді. ЄС тепер зможе швидко надати значний обсяг нових фінансових ресурсів для підтримки Туреччини в боротьбі з присутністю сирійських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом і приймаючими громадами в Туреччині", - йдеться у заяві.

Географічне положення робить Туреччину важливою транзитною країною для мігрантів. У країні проживає понад 2,5 мільйонів шукачів притулку та біженців.

"Туреччина робить похвальні зусилля з надання гуманітарної допомоги і підтримки постійно зростаючої кількості осіб, які шукають притулок, і вже витратила понад 7 млрд. євро власних ресурсів на вирішенні цієї кризи", - відзначили у Єврокомісії.

Німеччина сплатить найбільшу серед інших членів ЄС суму - 427,5 мільйона євро, Британія - 327,6 мільйона євро, Франція - 309 мільйонів євро, а Італія - майже 225 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.