Уряд ухвалив пакет "безвізових" законів і закликає Раду проголосувати їх

Четвер, 4 лютого 2016, 10:47

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до пакету "безвізових" законів, прийняття яких є умовою отримання Україною позитивного рішення про запровадження безвізового режиму у 2016 році.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

"Уряд розробив відповідні закони, які виконують вимоги 6-ї моніторингової доповіді ЄС – це зміни до закону про спецконфіскацію і до закону про агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами", - написав Петренко.

Одразу після схвалення документи будуть невідкладно направлені до парламенту.

"Ми просимо парламент проголосувати їх та схвалити якнайшвидше. Так само парламент повинен виправити прикру помилку з приводу перенесення строків електронного декларування на 2017 рік", - додав міністр.

Зазначимо, сьогодні спікер ВР Володимир Гройсман заявив, що всі необхідні "безвізові" закони мають бути розглянуті на пленарному тижні з 16 по 19 лютого.

Нагадаємо, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може не прийняти рішення про запровадження безвізового режиму з Україною у 2016 році, якщо не відбудеться скасування норми про відтермінування електронного декларування доходів чиновників на 2017 рік.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК). Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларування щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Минулого тижня депутати не змогли включити у порядок денний сесії законопроект, який передбачав скасування скандальної поправки про відтермінування запровадження електронного декларування чиновниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.