ООН визнала безпідставним переслідування Ассанжа - ЗМІ

Четвер, 4 лютого 2016, 12:21

Комісія ООН з питань незаконного затримання визнала, що переслідування засновника WikiLeaks Джуліана Ассанж є незаконним.

Про це повідомляє ВВС.

Втім, як відзначає видання, остаточний звіт щодо цієї справи робоча група ООН з питань незаконного затримання опублікує в п'ятницю.

Висновки експертів ООН не мають жодного формального впливу на рішення британської і шведської влади, тому ордер на арешт Ассанжа залишається чинним, і в МЗС Великої Британії підтвердили, що Сполучене Королівство все одно зобовʼязане видати Ассанжа шведській владі, щойно він залишить територію посольства Еквадору.

Раніше повідомлялося, що Ассанж заявив про готовність здатися владі Британії за умови негативного рішення ООН по його справі.

Нагадаємо, Еквадор і Швеція підписали угоду, яка дозволить допитати Ассанжа в посольстві Еквадору в Лондоні.

Минулого року у Швеції зняли три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа через закінчення терміну давності обвинувачень.

У липні цього року Ассанж попросив притулку у Франції, опублікувавши лист у пресі, оскільки "його життю загрожує небезпека". Проте Франція відмовила у його проханні.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.