Після скандалу з Volkswagen ЄС посилив правила тестування дизельних двигунів

Четвер, 4 лютого 2016, 14:43

На тлі скандалу з Volkswagen Європарламент напередодні схвалив нові правила тестування дизельних двигунів на забруднення навколишнього середовища.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європарламенту.

Так, повідомляється, що нові правила набудуть чинності у 2017 році.  Нові правила, прийняті після скандалу з викидами автомобілів німецької компанії Volkswagen AG, передбачають тести як в лабораторних умовах, так і на дорозі.

Раніше тести проводилися тільки в лабораторії. При цьому під час тестування на дорогах в ЄП вирішили затвердити допущення значного перевищення норми по забрудненню.

Повідомляється також, що за даними Єврокомісії, яка раніше ухвалила нові правила, перехідне ослаблення обмежень виправдане необхідністю враховувати похибки з використанням нового портативного пристрою для вимірювання викидів системи (PEMS).

Відзначимо, що проти ухвалення пакету заходів голосували представники "зелених" і ліберальних фракцій, які вважають, що дозвіл на значне перевищення норм при випробуваннях на дорозі, який в ЄК виправдовують необхідністю "встановити реальні розміри викидів", зашкодить довкіллю.

Нагадаємо, минулого року Volkswagen опинився в центрі скандалу після виявлення на автомобілях концерну програмного забезпечення, яке дозволяє обійти жорсткі екологічні норми США.

Розслідування стосовно автогіганта розпочаті в ряді країн Європи і Азії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.