МЗС про скандал навколо візових центрів: ми не впливаємо на їхню діяльність

П'ятниця, 5 лютого 2016, 12:35

МЗС прокоментував скандал навколо діяльності візових центрів в Україні.

Про це йдеться у коментарі відомства.

В МЗС заявили, що не мають впливу на діяльність візових центрів, постачальників цих послуг залучають країни ЄС.

"Процедура відбору компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань регулюється національним законодавством відповідних країн", - йдеться в коментарі.

Законодавством України регулюється лише здійснення реєстрації компанії, ведення господарської діяльності та інші організаційні питання.

"Міністерство закордонних справ України не здійснює реєстрацію, акредитацію, ліцензування компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань, не має жодного впливу ані на процес відбору таких компаній європейськими партнерами, ані на операційну діяльність візових центрів на території України", - наголосили в МЗС. 

Крім того, в МЗС нагадали про перспективу запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже цього року, адже це може зменшити потребу у візових центрах.

"Під час розробки відповідних бізнес-планів просимо всі зацікавлені сторони враховувати перспективу запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже у 2016 році", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з’ясували, що приватне підприємство, яке в Україні виконує роль посередника у наданні візових послуг громадянам, оформлене на підставну особу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.