В РФ досі чекають вибачень Туреччини за збитий Су-24

П'ятниця, 5 лютого 2016, 14:59

Врегулювання російсько-турецьких відносин можливе тільки за умови вибачень з боку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогану за інцидент з російським бомбардувальником Су-24 і покарання винних.

Про це заявив спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін, повідомляє ТАСС.

"Можна впевнено говорити про те, що російсько-турецькі відносини переживають непрості часи - це дійсно так. Але перспективи є завжди, завжди є вихід з будь-якої ситуації. Насамперед, турецька сторона в особі президента Ердогана повинна принести щирі вибачення, покарати винних і переглянути свою політику ситуації в Сирії", - підкреслив Наришкін.

На його думку, "для всього світу тепер очевидно, що турецька сторона, на жаль, допомагала терористичній організації ІДІЛ, купуючи нафту і надаючи іншу підтримку бандам терористів".

"Це, звичайно, несумісне з поведінкою цивілізованої держави, яка зобов'язана допомагати міжнародній спільноті боротися з тією загрозою, яка нависла над світом, я маю на увазі міжнародний тероризм", - заявив Наришкін.

Російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 24 листопада після порушення повітряного простору Туреччини.  У відповідь РФ ввела проти Туреччини санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.