Поліція Німеччини перевіряє зв'язок між затриманим алжирцем і паризькими терористами

П'ятниця, 5 лютого 2016, 20:43

Після викриття можливого алжирського ісламістського осередку в Німеччині поліція Берліна перевіряє зв'язок затриманих із відповідальними за теракти в Парижі.

Про це заявив речник поліції Штефан Редліх, повідомляє Deutsce Welle.

Також поліція оприлюднила фотографію, на якій один з затриманих алжирців зображений, вірогідно, у зоні бойових дій в Сирії.

За словами Редліха, сигнал щодо алжирців надійшов від Федерального відомства з охорони конституції. "Ми повинні з'ясувати, чи й справді мало місце планування теракту", - сказав він.

Він додав, що кожен, хто пройшов через бойові дії, військовий вишкіл та пізнав смак насильства після прибуття до Німеччини становлять особливу проблему.

34-річний алжирець, названий як Фарід А. і якого вважають ватажком осередку, був заарештований у четвер, 4 лютого, у притулку для біженців на заході Німеччини.

Джерела в правоохоронних органах розповіли, що він використав своє справжнє ім'я, а також три вигадані, щоб проникнути до ФРН.

Він, його дружина та двоє дітей видавали себе за сім'ю біженців з Алеппо. Вірогідно, що він із соратниками планував теракт у Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.