Стрілянина в Дубліні на зважуванні боксерів: нападники з АК-74 були у формі поліції

Фото і відео
Субота, 6 лютого 2016, 09:41

Стрілянину в готелі Дубліна, де проходила церемонія зважування боксерів, влаштували троє чоловіків, які були вдягнуті у поліцейську форму. Принаймні один із них був озброєний автоматом АК-74.

Про це повідомляє The Irish Times.

В результаті стрілянини троє людей отримали поранення, один із них, 30-річний чоловік, пізніше помер.

Інцидент стався під час церемонії зважування готелі "Regency" в рамках боксерського вечору, де головним поєдинком мав стати бій між Ентоні Кавана та Антоніо Жоао Бенто. Вони мали битися за титул чемпіона Європи за версією WBO у легкій вазі.

 

Вечір боксу мав відбутися в ніч на суботу на національному стадіоні Дубліна, але після трагічного інциденту організатори скасували захід.

За попередніми даними, троє озброєних чоловіків почали стріляти по групі людей, які були присутні на зважуванні. Поліція вважає, що мішенями були конкретні люди, які знаходилися в цій групі.

 

За словами свідків, нападники зробили велику кількість пострілів всередині готелю.

Після того, як бойовики відкрили вогонь, люди почали ховатися або намагалbся втекти з готелю. На той момент у приміщенні знаходилися від 200 до 300 людей.

Стрільці залишили місце події пішки, а потім сіли у фургон, який чекав їх зовні. За кермом знаходився четвертий співучасник нападу. Пізніше нападники кинули автомобіль, який згодом знайшла поліція.

За однією із версій поліції, стрілянина пов'язана із зростаючою ворожнечею між великими злочинними угрупованнями в Дубліні і злочинним картелем під керівництвом ірландців, розташованим в південній Іспанії.

Члени іспанського картелю тісно пов'язані з людиною, яку застрелили в п’ятницю.

Чоловік убитий в готелі походив із західного Дубліна, і добре відомий поліції за участь в організованій злочинності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.