У містах Німеччини скасовують карнавали через негоду

Понеділок, 8 лютого 2016, 08:16

Напередодні кульмінації карнавального сезону в Німеччині - "скаженого понеділка" (Rosenmontag) - низка міст, знаменитих своїми карнавальними традиціями, заявили про скасування святкових маніфестацій.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Увечері 7 лютого було оголошено про відмову від карнавальної процесії в Майнці через штормовий циклон. Також стало відомо, що 8 лютого не відбудуться карнавальні ходи в містах федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Мюнстері, Ессені, Дуйсбурзі, Хагені і Вендені.

Рішення про те, чи відбудеться масштабне свято на центральних вулицях Дюссельдорфа, буде прийнято вранці "скаженого понеділка".

Тим часом синоптики попереджають, що пориви вітру можуть бути ще сильніше, ніж передбачалося. Організатори прославленого карнавалу в Кельні, на який з'їжджаються гості з усього світу, вирішили у зв'язку з несприятливими умовами змінити концепцію ходи, щоб прискорить хід процесії.

Згідно з прогнозами, у цей день на захід Німеччини обрушиться штормовий циклон "Ружица" з силою вітру до 10 балів, тобто пориви вітру можуть місцями досягати 100 км/год.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.