Туск та Ципрас посперечалися через мігрантів

Четвер, 10 березня 2016, 10:15

Президент Європейської ради Дональд Туск та прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас розійшлися в думках щодо результатів міні-саміту ЄС-Туреччина з питань міграції.

Свої думки з цього приводу вони висловили в Twitter.

Зокрема, Туск у соцмережі подякував країнам західних Балкан за "реалізацію стратегії ЄС", після того, як Хорватія і Словенія закрили свої кордони для більшості мігрантів.

"Нелегальним потокам мігрантів через маршрут Західних Балкан покалдено кінець. Це не питання односторонніх дій, а спільного рішення 28 країн ЄС", - написав він.

У відповідь Ципрас зауважив, що балканському маршруту покладено кінець "через односторонні дії окремих країн".

"У ЄС немає майбутнього, якщо все продовжуватиметься таким чином",  - відзначив Ципрас.

Він також висловив сподівання, що Туск, який представляє 28 країн ЄС, "зосередить зусилля на реалізації спільних рішень, а не заохочуватиме тих, хто їх ігнорує".

Як відомо, раніше Хорватія оголосила про закриття так званого "Балканського маршруту" біженців, після того, як кордони для біженців закрили Словенія та Сербія.

Як повідомлялося, із 9 березня Словенія пускатиме в країну лише тих біженців, які прагнуть в'їхати з гуманітарних причин, а також тих, хто хоче подати заяву про надання притулку саме в Словенії.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.