Іран зобовʼязали виплатити $11 млрд компенсації за теракти 11 вересня

Четвер, 10 березня 2016, 13:31

Американський суд зобовʼязав Іран виплатити більше $10,5 млрд відшкодування сім'ям загиблих та страховим компаніям за теракти 11 вересня 2001 року.

Про це повідмоляє Bloomberg.

Повідомляється, що окружний суддя США Джордж Деніелс у Нью-Йорку в середу ухвалив заочне рішення проти Ірану на суму $7,5 млрд  щодо виплати компенсації сім'ям осіб, загиблих у Всесвітньому торговому центрі і Пентагоні 11 вересеня 2001 року.

В цю суму входять $2 млн кожній родині в якості моральної компенсації, а також $6,88 млн штрафів.

Деніелс також присудив виплатити $3 млрд для страховиків, у тому числі компанії Chubb Ltd., в якості компенсації матеріальних збитків.

Раніше Деніелс ухвалив, що Іран допомагав терористам при підготовці терактів 11 вересня і тому має нести матеріальну відповідальність.

Видання відзначає, що у позивачів можуть виникнути труднощі при отриманні компенсацій, хоча вони можуть спробувати отримати їх за рахунок заморожених активів терористів.

Як повідомлялося, світові лідери погодились на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобовʼязань щодо обмеження розробки ядерної зброї.

Євросоюз уточнив, що з Ірану знімаються не всі санкції, а лише економічні й фінансові обмеження, які пов'язані з його ядерною програмою.

У середині січня Іран отримав доступ до $32 млрд, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.