Клімкін просить світ посилити тиск на РФ для звільнення Савченко

П'ятниця, 11 березня 2016, 08:36

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав світ посилити дипломатичний тиск на Росію задля того, щоб вона звільнила українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться в його листі, опублікованому в Financial Times.

"В той час, як судова система Росії ігнорує неспростовні докази, що підтверджують невинність Савченко , в той час як російська пропаганда демонізує її в ЗМІ, ми закликаємо до посилення міжнародного, дипломатичного та громадського тиску на російське керівництво з простою вимогою: звільнити Савченко", - написав Клімкін.

"Дозволяючи їй піти, Росія буде залишить в живих надію на те, що Москва здатна керуватися юридичними аргументами і найвищими моральними міркуваннями", - зауважив український міністр.

"У записці, врученій  українському консулу 7 березня, Савченко написала з-за ґрат: "Мертва чи жива, я вже перемогла. З Україною в серці". Українка здобула гору над російською системою. Вона заслуговує вашої підтримки, щоб відстояти її надію на справедливість", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, звільнити українську льотчицю Надію Савченко вимагають від Росії понад 20 міністерств закордонних справ світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.