Українське посольство в Австрії відреагує на слова лідера правих про "російський Крим"

Неділя, 13 березня 2016, 11:34

Посольство України в Австрії вживатиме офіційних кроків щодо заяв лідера австрійських правих Норберта Гофера "щодо помилковості невизнання Криму російським".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол України в Австрії Олександр Щерба.

Посол зокрема, зазначив, що своїми заявами про помилковість не визнання світом анексії Криму Росією, лідер Австрійської Партії Свободи "вирішив примірити косоворотку російського націоналіста".

"Як Посольство будемо вживати офіційні кроки...", – резюмував Щерба.

Варто відзначити, що наприкінці тижня заступник голови австрійського парламенту від радикальної правої Австрійської Партії Свободи, кандидат в президенти Австрії Норберт Гофер в інтервʼю австрійським ЗМІ заявив, зокрема, що вже "настав час припинити санкції" проти Росії за анексію Криму та військове вторгнення на Донбас.

Відповідаючи на питання щодо виправданості санкцій проти Росії через Крим, Гофер, зокрема, зазначив, що санкції не виправдані, а також те, що після розпаду СРСР "фундаментальною помилкою є і надалі стверджувати, що Крим не є російським".

Він, втім визнав, що анексія Криму "була порушенням міжнародного права", проте закликав "бути в цьому питанні більш прагматичним" і підкреслив, що санкції проти РФ через Крим не можуть "тривати вічно".

Раніше повідомлялося, що Австрія, Угорщина та Чехія найбільш вразливі до російської пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.