Під час теракту в Кот-д’Івуар поранено українського миротворця - МЗС

оновлено
Неділя, 13 березня 2016, 23:24

Керівник групи українських миротворців Олена Ляхова дістала поранення під час теракту, що стався в неділю на пляжі курортного міста Гранд Бассам (Республіка Кот-д’Івуар).

Про це повідомили ЄП в Департаменті консульської служби МЗС.

Як повідомляла раніше "Європейська правда", 13 березня 2016 року терористична група розстріляла туристів, що перебували на пляжі.

Як з’ясувалося, на цьому пляжі була присутня також група українських миротворців зі складу поліцейської Місії ООН в Кот-д’Івуарі.

"Як повідомив почесний генеральний консул України в м.Абіджані Айман Захер, керівник крупи миротворців майор О.Ляхова отримала поранення в обличчя", - йдеться в повідомленні департаменту.

Зараз вона перебуває у госпіталі, загрози її життю немає. Консул виїхав до госпіталю з метою більш детального з’ясування ситуації та надання українським громадянам можливої допомоги.

Інформація щодо інших постраждалих з числа українських громадян наразі відсутня.

Згодом стало відомо що українку, поранену під час теракту в Кот-д’Івуар, успішно прооперовано, її стан - важкий.

Раніше повідомлялося, що пов’язані з Аль-Каїдою бойовики застрелили щонайменше 14 цивільних і двох військових на пляжі Кот-д’Івуару. Цей курорт популярний як серед місцевих, так і серед іноземців. Як повідомили в МЗС Франції, один з загиблих – француз.

Нагадаємо, в неділю також стався теракт в Анкарі, який забрав життя щонайменше 27 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.