Пропаганда РФ просуває альтернативні підходи в Британії – посол України

Понеділок, 14 березня 2016, 19:39

Росіяни витрачають великі кошти на пропаганду у Великій Британії і шукають альтернативні підходи виправдання агресивної політики щодо України.

Про це сказала посол України у Британії Наталія Галібаренко в інтерв’ю Главкому.

За її словами, через культурні заходи, бізнес-зв’язки просуваються відомі тези російської пропаганди про необхідність діалогу з РФ з усіх питань міжнародного життя, про "пусті обіцянки" Україні з боку ЄС, які нібито "спровокували природну реакцію РФ", про радикалів, які керують в Києві та подібні безглузді ідеї.

"2016 рік оголошено роком російської культури в Британії. Під це планується організувати дні російського кіно, концерти російських зірок – найпершою, здається, приїжджає Валерія, черговий бізнес-форум для підтримки малого і середнього бізнесу", - сказала вона.

Посол відзначилася, що росіяни пересвідчилися, що ні в офісі прем’єр-міністра, ні в уряді Британії в цілому, немає людей, на яких вони могли б спертися.

"Офіційна державна лінія Британії визначена і вона дуже чітка: засудження і невизнання за будь-яких умов анексії Криму, засудження агресії на Сході, викрадення та незаконного утримання громадян України (Надії Савченко, Олега Сенцова та інших), санкції проти РФ, повне виконання Мінських домовленостей та підтримка України. Тут, як кажуть, Росії нема чого ловити", - відзначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: