Глава МЗС Швеції закликала РФ звільнити Савченко

Вівторок, 15 березня 2016, 09:59

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом закликала Росію звільнити українську льотчицю Надію Савченко, а також режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка.

Про це йдеться в її заяві, опублікованій на сайті посольства Швеції в Україні.

"Я закликаю Росію негайно звільнити Надію Савченко й інших громадян України, яких було незаконно затримано, і які перебувають під вартою, попри Мінські домовленості", - говориться в повідомленні.

"Швеція неодноразово закликала Росію негайно звільнити Савченко й інших українців, яких незаконно утримують, у тому числі Олега Сенцова й Олександра Кольченка, як під час двосторонніх зустрічей з представниками Росії, так і через ЄС", - наголосила вона.

"Як демонстрація нашої підтримки, представники нашого Посольства в Москві спостерігають за судовими засіданнями у справі Савченко, і ми закликаємо до цього інших. Я наголошувала на зусиллях, що докладають Швеція і ЄС для того, щоб звільнити Савченко, коли я зустрічалась з її сестрою Вірою восени минулого року в Києві і Нью-Йорку", - зауважила Вальстрьом.

"Росія має поважати територіальну цілісність і суверенітет України, і міжнародне право. Право на справедливий суд є основним правом людини", - підкреслила глава МЗС Швеції.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що ЄС може прив'язати відносини з РФ до справи Савченко.

Нагадаємо, звільнити українську льотчицю Надію Савченко вимагають від Росії понад 20 міністерств закордонних справ світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.