Верховна рада ухвалила останній "безвізовий закон" - 278 голосів

Вівторок, 15 березня 2016, 10:58

Верховна рада у вівторок проголосувала за поправки до закону про електронні декларації, погоджені з Євросоюзом, що є необхідною умовою для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

За відповідне рішення проголосувало 278 народних депутатів.

Перед голосуванням голова профільного комітету Верховної ради з питань протидії корупції Єгор Соболев (Самопоміч) закликав депутатів проголосувати за президентські поправки.

Спікер Верховної ради Володимир Гройсман, зі свого боку, нагадав, що голосуючи за правки, парламент зніме "останню залізну завісу" та дасть змогу Україні отримати безвізовий режим з ЄС.

Нагадаємо, що внесення поправок до закону №3755 щодо електронного декларування є однією з двох вимог останніх ЄС для запровадження безвізового режиму.

Раніше посол ЄС Ян Томбінський закликав Верховну раду у вівторок прийняти поправки до закону про електронні декларації, а також закон про Національну комісію, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕ).

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко ветував закон №3755, який був ухвалений Радою в редакції, яка суперечила домовленостям з ЄС.

Порошенко повернув закон до Ради з правками, текст яких був офіційно узгоджений з Брюсселем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.