В Мін'юсті переконані, що НАЗК скоро запрацює

Вівторок, 15 березня 2016, 14:47

Міністр юстиції України Павло Петренко впевнений, що найближчими днями запрацює Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це він заявив у вівторок в Києві в ході стратегічної дискусійної панелі "Прозорість і добропорядність публічного сектора: 2016 - визначальний рік для України",  передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що найближчими днями запрацює повноцінно Національне антикорупційне агентство (йдеться про Національне агентство з питань запобігання корупції)", - сказав Петренко.

Він висловив переконання, що відразу після його запуску буде видно результати, так само, як це було з Національним антикорупційним бюро.

"Тому що зараз є всі інструменти перевірки чиновників - через публічні реєстри, які відкрило Міністерство юстиції. Залишився останній елемент - публічні електронні декларації та моніторинг кожного чиновника на предмет правдивості", - зауважив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу вночі було заблоковане проведення конкурсу з обрання членів Національної комісії із запобігання корупції, яке є однією з двох останніх вимог для візової лібералізації.

Конфлікт стався навколо пропозиції обрати до складу НАЗК колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи РПР Руслана Рябошапки.

Через вимогу декількох членів комісії про обрання Рябошапки (проти якого, в свою чергу, виступили три члени комісії) голосування так і не розпочалося, в роботі комісії було оголошено перерву.

Наступна спроба обрати двох членів НАЗК відбудеться у вівторок ввечері, засідання призначене на 18.00.

Як відомо, дообрання членів НАЗК, наряду з переголосуванням закону про електронне декларування,  є однією з двох вимог візової лібералізації для короткострокових поїздок до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.