Президент Словаччини закликав звільнити Надію Савченко

Середа, 16 березня 2016, 20:02

Президент Словаччини Анрій Кіска закликав російську владу звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться у заяві на сайті глави держави.

"Більш ніж 600 днів депутат Верховної Ради України Надія Савченко знаходиться в російській в'язниці. Її викрали з території України і піддали судовому процесу в порушення норм міжнародного права, принципів прав людини і принципів гуманності. Її утримання в Росії також порушує Мінські угоди, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту в східній частині України", - йдеться у повідомленні.

Словацький президент відзначив, що здоров'я Савченко погіршується, і в ці дні вона бореться за своє життя, але її особиста хоробрість нікого не може залишити байдужими.

"Я переконаний, що пані Савченко має бути негайно звільнена. Для того, щоб мати можливість повернутися в Україну, до своєї сім'ї і своїх близьких", - підкреслив президент Словаччини.

"Історія Наді Савченко більше, ніж просто сумна людська доля з можливим трагічним кінцем. Вона показує, як багато непоправної шкоди і страждань завдають конфлікти, руйнівні амбіції і грубі порушення основоположних угод, які забезпечують мир між державами. І їх жертвами стають безневинні люди", - додав він.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що ЄС може прив'язати відносини з РФ до справи Савченко.

Чехія також виступає за те, щоб запровадити санкції проти причетних до справи української льотчиці Надії Савченко.

Нагадаємо, звільнити українську льотчицю Надію Савченко вимагають від Росії понад 20 міністерств закордонних справ світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.