Латвія внесла в "чорний список" пропагандиста Russia Today і депортувала до РФ

Четвер, 17 березня 2016, 09:07

У ніч на 17 березня скандально відомого журналіста телеканалів Russia Today і "Звєзда" Грема Філліпса, затриманого в Ризі під час заходів біля пам'ятника Свободи, вислали до Росії.

Про це повідомляє Delfi.

Голова МВС Латвії Рихардс Козловскіс також повідомив, що Філліпс включений до "чорного списку". Міністр підкреслив, що Філліпс є громадянином ЄС, тому в'їзд до Латвії йому заборонений на три роки.

Беручи до уваги той факт, що Філліпс прибув на територію Латвії на автомобілі, правоохоронні органи країни не могли депортувати його саме у Велику Британію. Тому журналіста відправили до РФ, яка погодилася його прийняти.

Рішення про внесення Філліпса до "чорного списку" ухвалив міністр внутрішніх справ Латвії на підставі висновку Поліції безпеки.

Як повідомлялося, Філліпса затримали 16 березня у Ризі за провокації, які він намагався вчинити біля пам'ятника Свободи під час заходів до дня пам'яті легіонерів.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки.

При цьому сам Філліпс спочатку стверджував, що йому не загрожує депортація. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.