США робитимуть все можливе, щоб РФ повернула Крим Україні - Держдеп

Четвер, 17 березня 2016, 09:23

США ніколи не визнають окупацію Криму і будуть робити все можливе для якнайшвидшого повернення півострова під український суверенітет.

Про це сказав речник Держдепу США Джошуа Бейкер в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я хочу нагадати, що президент Обама в телефонній розмові з президентом Путіним сказав, що США не визнають Крим частиною території РФ. Ми не сприймаємо перекроювання кордонів, застосування сили в 21-м столітті, і санкції у зв'язку з окупацією Криму будуть діяти стільки, скільки триватиме ця окупація", - сказав Бейкер.

Він зазначив, що РФ грубо порушила міжнародне право в цій ситуації американська сторона підтримує зусилля української влади.

"Ми вважаємо, що незаконне захоплення Криму - це грубе порушення міжнародного права, і ми будемо робити все можливе, щоб РФ повернула Крим Україні, українському народу", - підкреслив Бейкер.

Він також нагадав, що США чекають від Росії імплементації Мінських угод і мають намір й надалі здійснювати тиск для виконання цих домовленостей.

"Що стосується Мінських угод, то я думаю, у США дуже чітка позиція, адже ми хочемо, щоб було повне виконання всіх пунктів домовленостей. Адже РФ погодилася з цими домовленостями і ми думаємо, що вона повинна робити в цьому напрямку набагато більше. Очевидно, що РФ підтримує сепаратистів військовою технікою", - сказав Бейкер.

Він підкреслив, що Вашингтон підтримує переговори по врегулюванню конфлікту в Україні "нормандському форматі" і "буде здійснювати тиск на РФ у різних формах, щоб вона виконала всі свої зобов'язання за цими угодами".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.