Віце-канцлер ФРН сподівається на швидке створення умов для зняття санкцій з РФ

П'ятниця, 18 березня 2016, 08:43

Міністр економіки Німеччини, віце-канцлер в уряді Ангели Меркель Зігмар Габріель у четвер, 17 березня, висловив сподівання, що у найближчі місяці будуть створені умови, які дозволять Європейському Союзу вже цього літа зняти санкції проти Росії через агресію щодо України.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Це повинно бути нашою спільною метою", - зазначив Габріель, виступаючи на щорічних зборах членів Німецько-російського форуму в Берліні.

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) - союзника партії Меркель в урядовій коаліції - також нагадав про переговори ЄС та США про зону вільної торгівлі та виступив за те, щоб "з усією силою прагнути такої ж угоди з Росією".

При цьому він визнав, що це - не короткострокове завдання.

За словами Габріеля, попри розбіжності між Берліном та Москвою варто "залишатися у діалозі". Він пояснив, що обидві сторони сприймають лише власну "версію реальності", та закликав усунути негативні упередження.

Раніше схожі висловлювання Габріеля у ЗМІ трактували як заклик до скасування санкцій проти РФ. У вересні минулого року речник віце-канцлера підкреслив, що Габріель "ані прямо, ані опосередковано" не вимагав скасування санкцій. Прес-секретар міністра економіки наголосив, що той, як і раніше, поки вважає необхідним збереження санкцій щодо Москви, запроваджених через роль Росії в кризі в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: