Докази співпраці Валенси зі спецслужбами перевірятимуть півроку

Середа, 2 березня 2016, 11:23

Голова інституту національної памʼяті Лукаш Камінський повідомив, що, за словами експертів, графологічна експертиза документів так званої справи Болєка може тривати близько 6 місяців.

Про це він повідомив в ефірі радіо RMF FM.

Коментуючи заяви Валенси про те, що документи у справ Болєка є фальшивкою, Камінський зазначив, що наразі підробку документів можна виключити.

"Матеріали вже декілька днів аналізуються десятками фахівців і жоден з них не дійшов до висновку, що вони підроблені", – відзначив президент ІНП.

Камінський також підкреслив, що рішення оприлюднити документи генерала Кіщака є однозначно вірним і анонсував оприлюднення нових документів незабаром.

Нагадаємо, раніше серед документів, вилучених працівниками Інституту національної пам’яті Польщі та правоохоронцями в будинку генерала Чеслава Кіщака, було знайдено теку, підписану "Лех Валенса. Болєк", що, на думку експертів, доводить співпрацю колишнього президента зі спецслужбами.

Після цього у Польщі відбулися кілька масових акцій на підтримку лідера легендарного польського профспілкового руху "Солідарність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.