Безвізовий не "злили", Київ має намір завершити роботу - дипломат

Середа, 2 березня 2016, 14:11

Уряд України має намір завершити роботу та виконати всі вимоги, необхідні для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба.

"Безвізовий режим не переносили, не скасували, не завалили, не зрадили, не злили", - відзначив він.

"Робота щодо електронних декларацій та НАЗК триває. Наскільки я бачу, то є воля завершити її позитивно і в уряді, і в парламенті попри маневри деструктивних елементів", - наголосив представник МЗС.

"В ЄС є політична воля надати безвізовий режим", - зауважив він.

Водночас, за словами Кулеби, фактор проведення референдуму в Голландії щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС "має значення".

Нагадаємо, раніше доповідач Європарламенту по Грузії Андрес Мамикінс заявив, що питання надання Грузії візової лібералізації ЄС буде розглядатися окремо від України.

За його словами, виокремлення питання Грузії на підставі окремого рішення було прийнято вчора і буде опубліковано найближчим часом.

Як повідомлялося, 26 лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже цього тижня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.

Як йшлося у статті "Розділення "безвізової заявки" України та Грузії. Що це означає на практиці" на сайті "Європейської правди", українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.