Радбез ООН схвалив нові санкції проти КНДР

Середа, 2 березня 2016, 18:16

Рада Безпеки ООН в середу  одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Про це повідомляє AP.

Сполучені Штати і  традиційний союзник Північної Кореї Китай протягом семи тижнів вели переговори щодо нових санкцій, які включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включатимуть заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Резолюція Радбезу ООН також вводить заборону на експорт вугілля, чавуну і залізної руди, що використовуються для фінансування північнокорейської ракетно-ядерної програми.

Забороняється і будь-який експорт золота, титанової руди, ванадієвої руди і рідкоземельних мінералів та експорт авіаційного палива в країну.

У резолюції підкреслюється, що нові заходи не повинні мати "негативних гуманітарних наслідків для цивільного населення, більшість якого стикається з економічними труднощами і нестачею продовольства".

В фінансовому і банківському секторі будуть заморожені активи компаній та інших організацій, пов'язаних з  ядерною та ракетною програмами Пхеньяну. 

Резолюція також забороняє всім країнам відкривати нові філії, дочірні компанії і представництва північнокорейських банків, і забороняє фінансовим установам створювати нові спільні підприємства чи  підтримувати кореспондентські відносини з цими банками.

Окрім того, документ додає до "чорного списку" ще 16 фізичних осіб та 12 компаній Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що Конгрес США схвалив нові санкції проти Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.