В Голландії заборонили плакати з поцілунком Путіна і лідера правих Вільдерса

Фото
Понеділок, 21 березня 2016, 07:57

Нідерландська залізниця заборонила для розміщення на своїх станціях плакат партії Молодих соціалістів Нідерландів, на якому голландський ультраправий політик Гірт Вілдерс обіймається і цілується з Путіним.

Як повідомляє видання NOS, поява такого плаката на залізничних станціях та автобусних зупинках національного оператора залізничного транспорту NS мала би, за задумом його авторів, переконати супротивників підписання Угоди про асоціацію ЄС та України підтримати ратифікацію Угоди Голландією.

Плакати розроблені на замовлення партії Молодих соціалістів, яка є юридично незалежною політичною організацією, проте повʼязана із Соціал-демократичною партією Голландії.

Втім, Нідерландська залізниця (NS), на станціях якої мали бути розміщені плакати, визнала, що такий плакат є про провокативним і образливим, тому заборонила його розміщення.

 

Тому рекламна агенція Exterion, яка відповідальна за розміщення плакатів, розробила більш лояльний варіант, на якому Вільдерс і Путін тримають голови близько один до одного – ці плакати будуть розміщені на дошках для оголошень на зупинках та станціях.

 

"Місця для оголошень ми розглядаємо як громадський простір, де кожен повинен почуватись як вдома і не відчувати себе ображеним", - повідомили в прес-службі Нідерландської залізниці.

Голова партії Молодих соціалістів Барт Ван Брюгген обурився таким рішенням керівництва транспортної компанії.

"Схоже, що для залізниці успіх КДБ важливіший за втрату свободи слова", – відзначив він.

Молоді соціалісти зараз готують до друку третій варіант плаката, на якому зображений Путін, який розмальовує мапу Європи, зокрема, територію України, червоним олівцем.

 

"Не дайте Путіну закінчити свою розмальовку. Проголосуйте 6 квітня", - йдеться в тексті до нового постера.

Наприкінці місяця постери будуть розміщені на автобусних зупинках та вокзалах.

Варто додати, що проти асоціації України та ЄС в Нідерландах агітують євроскептики, зокрема, партія Гірта Вілдерса.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.