СОТ не підтримала занепокоєння РФ щодо загроз транзиту газу через Україну

Понеділок, 21 березня 2016, 17:52

Світова організація торгівлі не підтримала занепокоєння Росії щодо окремих положень реформи системи управління Єдиною газотранспортною системою України.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

РФ вкотре висловила занепокоєння окремими положеннями реформи системи управління Єдиною газотранспортною системою України ("Certain Measures to the Reform of the United Gas Transportation System of Ukraine"), зокрема, в частині не відповідності її положенням угод СОТ щодо дотримання режиму найбільшого сприяння та забезпечення доступу на ринок.

Розгляд питання був продовжений заявою України стосовно того, що зазначена реформа спрямована на проведення комплексної реформи газового сектору України у відповідності до законодавства Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства.

Крім цього, зазначено, що чинне законодавство України засноване на принципі вільної добросовісної конкуренції та для забезпечення безпеки постачання природного газу в інтересах споживачів.

"У своєму виступі делегацією привернуто увагу членів СОТ щодо прозорості позиції України та готовності надавати відповіді та коментарі щодо регулювання ринку природного газу. Жодна країна не підтримала позицію Російської Федерації", - повідомили у міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.