У ПАРЄ зробили заяву після сьогоднішнього суду над Савченко

Понеділок, 21 березня 2016, 20:38

Парламентська асамблея Ради Європи наполягає на звільненні Надії Савченко з огляду на імунітет члена ПАРЄ та Мінські домовленості, які має врахувати російське правосуддя.

Про це йдеться у заяві президента організації Педро Аграмонта на сайті ПАРЄ.

"З великою стурбованістю я стежу за судовим процесом над Надією Савченко. Сьогодні, коли суд почав зачитувати свій вердикт, а також з огляду на питання законності перебування Надії Савченко на території Російської Федерації, я вкотре закликаю до негайного її звільнення  відповідно до положень Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи та зобов’язань Росії за Мінськими домовленостями", - зазначив Аграмонт.

"Звертаючись до ситуації з нашою колегою Надією Савченко, вона є головним пріоритетом для мене. Загалом захист прав парламентаріїв, захист свободи, їх свободи пересування та свободи слова – це один з основних напрямків мого мандата", - відзначив голова ПАРЄ.

Як повідомлялося, лідери всіх 28 держав-членів ЄС виступили з вимогою негайного звільнення Надії Савченко.

Донецький міськсуд Ростовської області РФ у понеділок почав оголошення вироку Савченко, яку в РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів у ході бойових дій на сході України. Зачитування судового рішення триватиме 21 і 22 березня.

Савченко, яку силою вивезли до Росії й незаконно судять там, вважає себе невинною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.