Вирок у справі Савченко демонструє кричущу неповагу РФ до правосуддя - США

Вівторок, 22 березня 2016, 20:49

США закликають Росію звільнити українку Надію Савченко і називають вирок російського суду кричущою неповагою до правосуддя.

Про це йдеться у заяві речника Державного департаменту США Джона Кірбі.

"Обвинувальний вердикт і вирок у 22 роки позбавлення волі для Надії Савченко демонструють кричущу зневагу до принципів правосуддя та суперечать зобов'язанням Росії в рамках Мінської угоди", - йдеться у повідомленні.

У документі відзначається, що протягом майже двох років Росія незаконно утримуєСавченко  за звинуваченнями, які в дійсності не мають підстав і протирічать її основним правам на законний захист.

"Вона, як повідомляється, перенесла допити, одиночне ув'язнення, і примусову психіатричну експертизи. Надія Савченко заслуговує того, щоб повернутися додому до своєї сім'ї і друзів і приєднатися до її колег в Раді для створення кращого майбутнього для своєї країни. Ми знову закликаємо Росію негайно звільнити надію Савченко та інших незаконно затриманих осіб", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тис. російських рублів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.